ПІЛЬГИ ДЛЯ ДІТЕЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: яку допомогу можна отримати?

💁🏻‍♂️ Багато військовослужбовців, які на сьогоднішній день захищають свою країну, є батьками. В цьому випадку їх діти мають низку пільг, які сприяють покращенню фінансового та соціального становища.

ПЕРЕЛІК ПІЛЬГ 👇🏻

1️⃣ ПІЛЬГИ НА ОСВІТУ

Діти, чиї батьки брали або насьогодні беруть участь у бойових діях, можуть розраховувати на отримання повної або часткової компенсації за навчання, яку надають державні та місцеві бюджети, а також на отримання соціальних стипендій та безкоштовне проживання в гуртожитку. Ці пільги залишатимуться до моменту, поки особа не досягне 23 років або закінчить навчання (пільги припиняться й у випадку відрахування студента). Діти військових, які ще навчаються у школі, і чиї батьки загинули, зникли безвісти або потрапили у полон, також мають право на отримання безкоштовних підручників та харчування у навчальних закладах.

2️⃣ МЕДИЧНІ ПІЛЬГИ

Діти військових також мають можливість отримання санаторно-курортного лікування та відпочинку в санаторіях. Така можливість надається один раз на рік. Це розповсюджується на дружин, чоловіків, батьків, неповнолітніх дітей, а також на дітей з інвалідністю з дитинства, незалежно від їх віку.

❗️ ПРИМІТКА ❗️

На підставі абзацу 18 пункту 3 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» на 2024 рік ЗУПИНЕНО БЕЗОПЛАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ САНАТОРНО-КУРОРТНИМ ЛІКУВАННЯМ або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування передбачених пунктом 3 частини 1 статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» 🙅🏻‍♂️

3️⃣ ПІЛЬГИ НА ЖИТЛО

Наразі немає дійсних пільг, які стосуються житла саме для дітей. Проте учасники бойових дій можуть користуватися пільгами, що стосуються сплати комунальних послуг, придбання опалювальних засобів та інших аспектів, пов’язаних із житловими питаннями. Учасників бойових дій, які отримали поранення чи каліцтво під час виконання бойового завдання, повинні забезпечити житлом протягом двох років після їх включення до реєстру.

❗️ ПІЛЬГИ ДЛЯ ДІТЕЙ ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВИХ ❗️

Діти загиблих військових мають право на всі пільги, які передбачені для членів сім’ї загиблого захисника. Крім цього, їм надається також право:

1️⃣ Вступ до державних та комунальних закладів вищої та фахової передвищої освіти на спеціальності, підготовка за якими фінансується з коштів державного та місцевих бюджетів, без конкурсу.

2️⃣ Позачерговий прийом у дитячі заклади за місцем проживання.

3️⃣ Право на безоплатну психологічну допомогу.

❓ ЯК ОТРИМАТИ ПІЛЬГИ ДЛЯ ДІТЕЙ ВІЙСЬКОВИХ?

Для отримання пільг для дітей необхідно подати відповідні документи до органів соціального захисту за їх зареєстрованим місцем проживання або за місцем фактичного проживання.

Перейти до вмісту