ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ

31 липня, відбулось засідання колегії Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації, за участю голів та представників територіальних громад, спеціалістів райдержадміністрації й інших запрошених.

Очолив колегію голова (начальник) Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ.

У ході обговорення питання щодо виконання районного бюджету та місцевих бюджетів територіальних громад за І півріччя 2024 року, з якого присутніх інформувала начальник відділу фінансів райдержадміністрації Тетяна ВОЛКАНОВА, очільник райдержадміністрації вкотре звернув увагу представників органів місцевого самоврядування на необхідності раціонального та ефективного використання коштів, а також уникнення не критично важливих витрат.

«Кошти місцевих бюджетів мають витрачатись тільки на пріоритетні потреби суспільства – на соціальне забезпечення населення та підтримку Збройних Сил України, наших захисників та захисниць. 

Розпорядники коштів місцевих бюджетів мають відчувати ситуацію в країні, проблеми в енергетичній галузі та загальний курс держави на шляху до стабілізації економіки з метою покращення побуту громадян», – наголосив Василь САМОКИШ, звертаючись до присутніх.

Далі, відповідно до порядку денного, учасники засідання заслухали інформації щодо стану підготовки об’єктів інфраструктури району до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років, підготовку закладів освіти до нового навчального року, забезпечення прав і свобод внутрішньо-переміщених осіб на території району.

При обговоренні інших питань, що стосуються життєдіяльності нашого району, керівник Білгород-Дністровської окружної прокуратури Олександр САРА навів показники злочинності за І півріччя поточного року по територіальним громадам, виокремивши громади, де спостерігається збільшення рівня злочинності та відзначивши ті, в яких кількість правопорушень зменшилась. Також він звернув увагу присутніх на збільшення випадків шахрайств в нашому районі. Окрім того, Олександр САРА зробив акцент на необхідності посилення роботи з боку представників органів місцевого самоврядування і голів територіальних громад, зокрема, щодо профілактики здійснення неправомірних дій мешканцями громад.

Колегія пройшла у конструктивному діалозі між усіма її учасниками.

По всім питанням, що були винесені на розгляд засідання, прийняті відповідні рішення.

Перейти до вмісту