12 ТРАВНЯ- МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

12 травня в Україні та світі відзначають Міжнародний день медичної сестри. Це означає, що сьогодні у нас є гарний привід сказати Дякую і привітати наших медсестер зі святом!

Зараз медичні працівники України роблять неймовірну роботу. Вони рятують життя, ставлять поранених на ноги та лікують навіть під звуки вибухів чи в окупації.

Департамент охорони здоров’я Одеської ОВА вітає всіх медсестер зі святом! Дуже вдячні за вашу невтомну працю та безкорисливу допомогу людям! Ваші руки допомагають зцілювати рани, ваші слова дають надію, а ваша турбота допомагає знайти силу та віру в майбутнє. У ці складні часи для України, ваша щоденна праця як ніколи важлива для збереження людського життя!

🎊 Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, злагоди вам та вашим родинам у нашій вільній Україні!

————

🌍 Кожного року 12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри (International Nurses Day). Вважається, що свято зародилося у далекому 1853 році за часів Кримської війни. А своїм професійним святом медсестри завдячують англійці Флоренс Найтінгейл, яка під час Кримської війни організувала першу в світі службу сестер милосердя. Саме в її день народження й відзначається День медичної сестри. Офіційно свято засноване в 1971 році Міжнародною радою медсестер, а до цього відзначалося за рішенням Міжнародної федерації Червоного Хреста.

Перейти до вмісту