УЧАСТЬ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ У ВІДКРИТТІ КІМНАТИ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ В ШАБІВСЬКІЙ ОЗЗСО.

У рамках проєкту «Психосоціальна допомога дітям шкільного віку на території Одеської, Хмельницької та Тернопільської областей під час війни в Україні» 9 травня Благодійний Фонд «Карітас Одеса УГКЦ» відкрив кімнати психологічної підтримки для дітей, батьків, вчителів у Шабівському ОЗЗСО, Сергіївському та Козацькому ліцеях. Всього було відкрито  6 таких просторів у школах Білгород-Дністровського району. Ці кімнати призначенні для психологічної підтримки дітей у воєнний період. Займатись в них можуть усі діти, які цього потребують – як переселенці, так і місцеві мешканці. Проєкт працює за програмою «Безпечний простір», яка включає в себе 7 комплексних занять розроблених Києво-Могилянською академією. Окрім «Безпечного простору» працівники «Карітасу» проводять усілякі активності, що допомагають дітям з радістю повертатись у школу разом з  педагогами, які регулярно проходять нові навчання та підвищення кваліфікації.

Під час відкриття кімнати в Шабівському ОЗЗСО на зустрічі були присутні перший заступник голови Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Тетяна ДОМЧИНСЬКА, депутат Одеської обласної ради Ірина КОВАЛІШ, Шабівський сільський голова Павло ПАВЛЕНКО, директор школи Сергій ТИХОПЛАВ, директор БФ «Карітас Одеса УГКЦ» , настоятель Української греко-католицької церкви Василь КОЛОДЧИН, програмний менеджер проєкту Зоряна ЛУКАВЕЦЬКА, регіональний менеджер Марина МАРТИНЕНКО,  менеджер проєкту в Одеській області Олена ГРЕСЬКО та інші запрошені. Представники БФ «Карітас» ознайомили присутніх з кімнатою підтримки, поділились з майбутніми планами аби зробити дитинство найменших українців трохи щасливішим в цей важкий час для країни. Тетяна ДОМЧИНСЬКА подякувала  за особливу підтримку команді Карітасу, депутату Одеської обласної ради Ірині КОВАЛІШ, які працюють та реалізують численні проєкти та запевнила у постійному сприянні з боку Білгород-Дністровської районної державної адміністрації в подальшої роботи.   В свою чергу отець Василь КОЛОДЧИН освятив  кімнату для подальшій плідній роботі.

Перейти до вмісту