СТЕФАНІШИНА ПРОВЕЛА ПЕРЕГОВОРИ У ШТАБ – КВАРТИРІ НАТО

СТЕФАНІШИНА ПРОВЕЛА ПЕРЕГОВОРИ У ШТАБ –  КВАРТИРІ НАТО

Віцепрем’єр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтерграції Ольга Стефанішина вдруге за два тижні відвідала штаб-квартиру НАТО і обговорила з високопосадовцями Альянсу практичні кроки задля зміцнення обороноздатності України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанішина повідомила у Твіттері.

«Вдруге за два тижні відвідую штаб-квартиру НАТО. Окрім безпекової ситуації, обговорюємо з партнерами по НАТО дуже практичні елементи нашої співпраці, щоб зробити Україну сильнішою та стійкішою. Сильна Україна є ключем до європейської безпеки», – написала віцепрем’єрка.

Вона поінформувала, що вже провела зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, помічником генсека НАТО з операцій Томасом Гоффусом та помічником генсека з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером.

На порядку денному були питання координації з союзниками для протидії російській агресії та зміцнення обороноздатності України, впровадження національної системи стійкості в Україні, підготовка до Саміту НАТО у Мадриді та долучення партнерів до розробки Стратегічної концепції НАТО, підтримка Альянсу реформ у секторі безпеки та оборони, виконання Річної національної програми.

Як повідомляв Укрінформ, віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 20 січня перебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Перейти до вмісту