ОЗНАЙОМЛЕННЯ ІЗ ХОДОМ ЗБИРАЛЬНОЇ КАМПАНІЇ В ПІВДЕННИХ РАЙОНАХ ОДЕЩИНИ

16 липня 2022 року голова-начальник Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ у складі обласної робочої групи, яку очолив начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим МАРЧЕНКО, відвідав сільськогосподарські та переробні підприємства Білгород-Дністровського району: СВГ «Колос» (Маразліївська територіальна громада), СВГ «Балкани» та ТОВ «Дружба СВК» (Саратська селищна громада).

У ході поїздки учасники робочої групи ознайомились з ходом збиральної кампанії цьогорічного врожаю, а на підприємствах переробної та харчової промисловості – з процесом виробництва важливих продуктів харчування.

Також була проведена нарада з представниками аграрного сектору південних районів Одещини, в ході якої було обговорено ряд проблемних питань.

Зокрема, було зазначено, що аграріями Одеської області обмолочено 40% засіяних площ і намолочено більше 900 тисяч тонн зерна. Головна хлібна культура – озима пшениця в середньому дає по 23 центнера з гектара.

Тож, за словами Максима Марченка, з такими показниками врожайності Одеська область повністю буде забезпечена продовольчим зерном для виробництва хліба, борошна та круп. Збіжжя вистачить й для реалізації на експорт, за що він щиро подякував аграріям Одещини.

Директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОВА Алла Стоянова, під час наради наголосила на тому, що Україна займає перше місце у світі за експортом соняшникової олії. Друге – за експортом ячменю та ріпаку. Третє – за експортом жита. Від постачання українського зерна залежить 400 млн людей у світі.

Тож усі причетні до збору врожаю не мають права підвести наших захисників, які мужньо захищають нашу землю від ворога, щоб Україна могла вчасно і з мінімальними втратами провести жнива.

Перейти до вмісту