5,8 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ ПЕРЕРАХОВАНО ДЛЯ ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ НА ПРОЖИВАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

 👉 Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало до Ощадбанку більше 5,8 мільярдів гривень. Зокрема цього тижня було перераховано черговий транш в розмірі 633 мільйони гривень. Ощадбанк найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.

«На сьогодні 2,8 мільйонів людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи після впровадження воєнного стану. Близько 500 тисяч заяв надійшли через Дію. Частина з них зараз доопрацьовуються органами соціального захисту, командами Мінцифри та Мінсоцполітики.

Також за травень допомогу на проживання отримають внутрішньо переміщені особи, житло яких зруйноване, або які перемістились з територіальних громад, які знаходяться у зоні бойових дій або окупації.

Перелік таких громад затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій», – прокоментувала Марина Лазебна.

Мінреінтеграції оновило перелік громад, на основі якого внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати за травень. Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

З 06.05.2022 року в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи в оточенні, додалися три громади Миколаївської області та одна громада Запорізької області.

Загалом до переліку ввійшли 7 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (50 громад), Луганська (37 громад), Миколаївська (18 громад), Харківська (51 громада) та Херсонська (49 громад). З детальним переліком цих громад можна ознайомитись за посиланням 👉https://www.minre.gov.ua/…/docs/1.dodatok_do_nakazu_85.pdf

Перейти до вмісту