ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

КОМЕНДАТУРА БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ ІНФОРМУЄ!

Відповідно до ч.4 ст.409 КК України щодо ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом зазначається, що ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом самокалічення або шляхом симуляції хвороби, підроблення документів чи іншого обману або відмова від несення обов’язків військової служби, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Випадки застосування вищезазначеного чинного законодавства трапились і на території Білгород-Дністровського району.

А саме, за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 28.04.2022 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області визнано винним військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин ЗСУ, дислокованої в Одеській області, у відмові від несення обов’язків військової служби в умовах воєнного стану.

Вироком суду солдата Т. засуджено до 5 років позбавлення волі.

Встановлено, що в березні 2022 року, в період дії в державі воєнного стану, солдат Т. відмовився від несення обов’язків військової служби та припинив подальше їх виконання.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Комендант Білгород-Дністровського району

Перейти до вмісту