ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ (ДЕРЖАВНОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Серед завдань, покладених державою на службу у справах дітей є проведення обліку роботи служби у справах дітей у територіальних громадах Білгород-Дністровського району щодо захисту дітей в умовах воєнного стану, а саме щодо виявлення та реагування на випадки жорстокого поводження з дітьми, моніторинг діяльності служб у справах дітей територіальних громад щодо дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, проведення відповідної профілактичної роботи з неповнолітніми обвинуваченими, які скоїли правопорушення, заходів по влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання тощо.

Станом на 01.05.2022 року на території Білгород-Дністровського району проживає 41715 дітей шкільного та дошкільного віку.

На даний час на первинному обліку служб у справах дітей перебуває 493 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під опіку/піклування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування походження яких є Білгород-Дністровський район влаштовано 342 дитини (протягом 2022 року влаштовано 13 дітей).

На території району функціонує 5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 34 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Також функціонує 17 прийомних сімей, в яких виховується 36 дітей.

Всього перебуває на первинному обліку з усиновлення 125 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, більшість яких виховуються в дитячих будинків сімейного типу та прийомних сім’ях.

На території Білгород-Дністровського району проживають 119 дітей, які усиновлені та над якими здійснюється нагляд.

На обліку служби у справах дітей Білгород-Дністровської районної державної адміністрації перебуває 2 кандидати в усиновлювачі.

На фото т.в.о.начальника служби у справах дітей Білгород-Дністровської районної військової (державної) адміністрації Сергій КУЧЕРОВ.

Перейти до вмісту