БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ФІЛІЇ ДУ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ» В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

«Безодня, за якою морок »

Одна з найболючіших проблем сучасності – це наркоманія серед молоді, які мало знають про небезпеку наркотиків і не вміють опиратися тиску з боку наркоторговців і друзів. Щодня ми чуємо про злочини, скоєні через наркотики, про зруйновані долі та вкорочені життя. 

Наркоманія – це хронічне захворювання центральної нервової системи, коли біохімія в активних центрах (рецепторах) мозку змінюється так, що потреба в наркотичних речовинах стає біологічно зумовленою і дуже сильною. Це проявляється в непереборному бажанні вживати їх далі, незважаючи на негативні соціально-медичні наслідки.

З метою формування здоров’язбережувальної компетентності дотримання правил здорового способу життя та відмови від наркотиків, протягом тижня психологом відділу Оленою Чумак спільно з волонтером пробації, фахівцем громадського здоров’я Білгород-Дністровського районного відокремленого підрозділу Державної установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ України» Нелею Бідюк, для під облікових осіб міра покарання яких не пов’язана з позбавленням волі проводились тренінгові заняття на тему «Безодня, за якою морок »

В ході занять обговорювались фактори, що чинять позитивний влив на тверезий спосіб життя, присутні навчалися робити усвідомлений, аргументований вибір, конструктивно відстоювати власні кордони. Суб’єкти пробації оцінювали сфери свого життя та визначали конкретні кроки для покращення тих сфер, що знаходяться в незадовільному рівні.

Перейти до вмісту