БІЛГОРОД–ДНІСТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ФІЛІЇ ДЕРЖАНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ»В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

10 жовтня відзначається Всесвітній День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні. Психічне здоров’я — це рівень психічного здоров’я, який визначається не лише наявністю психічного захворювання, а й багатьма соціально-економічними, біологічними та екологічними факторами. Загалом кажучи, це широке міждисциплінарне поняття, що характеризується основними атрибутами самовідчуття індивіда як суб’єкта, що взаємодіє з навколишнім світом.

Психологом відділу, спільно з  волонтером пробації, фахівцем громадського здоров’я Білгород-Дністровського районного відокремленого підрозділу Державної установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ України» Нелею Бідюк, для осіб міра покарання яких не пов’язана з позбавленням волі,  проведено просвітницький захід, спрямований на сприяння психічному здоров’ю як важливому компоненту загального благополуччя та заохочення людей звертатися за допомогою, коли вони її потребують.

 В ході заходу присутні обговорили основні складові психічного здоров’я. Фахівці зосередили увагу слухачів на вмінні оцінити власний психологічний стан, надати первинну психологічну допомогу собі та оточуючим в екстремальних ситуаціях та на підтримці свого ментального здоров’я.

Отже, 5 корисних звичок, для здорової психіки та поліпшення психічного здоров’я:

▪ Здоровий сон, режим дня та відпочинок.

▪ Відмова від шкідливих звичок ( паління, зловживання алкоголем, соцмережами в режимі 24/7).

▪ Фізична активність та активність протягом дня.

▪ Збалансоване харчування.

▪ Піклуватися про себе та не ігнорувати причини поганого самопочуття та стресу.

Перейти до вмісту