ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

МИ  ВІРИМО В ЩАСЛИВЕ МАЙБУТНЄ

Ось вже третій тиждень в умовах воєнного стану триває освітній процес з використанням дистанційних технологій

 в закладах загальної середньої освіти Білгород-Дністровського району.

97 ЗЗСО забезпечують здобуття загальної середньої освіти   22448 школярам 1-11 класів, із них 68 дітей, батьки яких тимчасово вимушено перебувають на території громад  Білгород-Дністровського району як внутрішньо переміщені особи  та 2506 учнів, які разом з батьками виїхали за кордон з території району. Онлайн-уроки об’єднують та допомагають тримати тісний зв’язок із Батьківщиною.

Дистанційне навчання організовано на електронній освітній платформі Zoom, з використанням різноманітних ресурсів: Classroom, Viber, Coogle Meet, «Освіторія», «На урок», «Всеосвіта», «Школа-інфо», тощо.

Освітній процес в районі  2398 кваліфікованими педагогами адаптовано так, щоб навчання відбувалося у цікавій та пізнавальній формі,  не перевантажуючи  дітей. Вчителі забезпечують активне та позитивне налаштування на здобуття знань і систематичну взаємодію з учнями та батьками.

Учасники освітнього процесу відповідально ставляться до навчання, бо розуміють, що знання – це сила.

Для здобувачів освіти з особливими освітніми потребами готуються завдання з навчальних предметів відповідно до особливостей інтелектуального розвитку, згідно із індивідуальним навчальним планом та індивідуальною навчальною програмою.

До роботи з учнями також долучаються психологи, які надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги, шляхом використання дистанційних технологій.

Педагогами закладів позашкільної освіти району  організовано змістовне дозвілля вихованців за допомогою сучасних інноваційних відеозанять, майстер-класів, презентацій, тощо.

Фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів району проводяться корекційно-розвиткові заняття, забезпечується психологічна підтримка вихованців та їх сімей.

Таким чином, під час  воєнного стану в країні, школярі та вчителі успішно на освітянському фронті  відстоюють своє право на мирне і щасливе життя у своїй країні.

Навчаючись, перемагаємо!

Перейти до вмісту