ВІДБУЛОСЬ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ В ПАМ’ЯТЬ ПРО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ – ДМИТРУ СВІРСЬКОМУ

Сьогодні, 26 вересня, у Молозькому ліцею відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь СВІРСЬКОГО Дмитра Миколайовича — воїна-захисника, який загинув 19 вересня 2023 року, захищаючи територіальну цілісність України від російських окупантів.

На урочисту лінійку з нагоди встановлення пам’ятної дошки колишньому учневі, на подвір’ї його рідного закладу, зійшлися учні, вчителі, родичі, побратими, представники влади та небайдужі жителі громади.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері Героя – Ользі Дмитрівні. Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

Щирими і теплими словами про Воїна згадали його бойові побратими, відзначивши його відважність, надійність та сміливість.

Дмитро Миколайович СВІРСЬКИЙ народився 17 липня 1986 року в селі Молога. В 1995 році вступив до 1 класу Молозької ЗОШ, де навчався до 2002 року. Потім продовжив навчання в Старокозацькому професійно-технічному училищі. По закінченню навчання був призваний до лав Збройних Сил України. Служив в місті Севевастополь в Військово-морських силах два роки. Після служби працював на фабриці взуття «Белста» та в інших організаціях. В 2014 році знову повернувся до служби в лавах Збройних Сил України. Приймав участь в антитерористичній операції. Відслужив рік і знову повернувся до мирного життя. На початку повномасштабного вторгнення 13 березня 2022 року був знову призваний до Збройних сил України і став на захист держави. 19 вересня 2023 року, при виконанні бойового завдання в районі о. Козацький, Херсонської області, до останнього подиху захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами, проявивши мужність і героїзм, Дмитро загинув.

Дмитро СВІРСЬКИЙ став прикладом мужності, справжнього патріотизму для багатьох майбутніх поколінь. Він віддав найдорожче, що є у кожного з нас – власне життя. Життя за свободу, незалежність, за мирне небо України.

Це вже не перша відкрита дошка пам’яті на стінах начального закладу: Петро ФОРОСТЕНКО, Олег КИСЛИЦЬКИЙ та Дмитро СВІРСЬКИЙ щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом односельців, і нагадуватиме кожному, що вони поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Вічна пам’ять та шана героям! Герої не вмирають!

Перейти до вмісту