УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ В ЗАСІДАННІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ

Сьогодні, 25 вересня, відбулось чергове засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Одеській обласній державній адміністрації, яку очолив заступник голови координаційної ради Сергій БРАТЧУК. Захід відбувся у змішаному форматі офлайн та онлайн.

Під час зустрічі присутні обговорили низку питань в тому числі про стан співпраці між органами влади (ОДА, РДА), органами місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства щодо формування української національної та громадянської ідентичності, про сприяння створенню структурних підрозділів з утвердження української національної та громадянської ідентичності в Одеській області, підготовку до проведення у 2024-2025 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Одеській області.

Заступники голів районних державних адміністрацій Одеської області доповіли про результати утворення та діяльності координаційних рад з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності в Одеській області.

В свою чергу т.в.о.начальника відділу освіти, культури та спорту Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Феодора КОРЧАГІНА, під час своєї доповіді, зауважила, що станом на 25 вересня поточного року в Білгород-Дністровському районі утворено 8 координаційних рад з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності, а саме: при Білгород-Дністровській районній державній військовій адміністрації, Дивізійській, Кароліно-Бугазькій, Кулевчанській, Плахтіївській, Старокозацькій та Успенівській сільських радах. В Білгород-Дністровській міській та Саратській селищних радах розпочато роботу щодо створення вищезазначеної ради. В громадах району визначені відповідальні особи за реалізацію завдань з державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. У сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності працюють  заклади загальної середньої та дошкільної освіти, заклади культури, громадські організації, національно-культурні товариства, якими здійснюються  просвітницькі та виховні заходи серед дорослого населення,  дітей та молоді.

Здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти постійно долучаються та є активними учасниками загально громадських, шкільних та позашкільних заходів національно-патріотичного спрямування, долучаються до проведення заходів, в яких беруть участь  військовослужбовці та ветерани війни.

В Білгород-Дністровському районі проводяться шкільні та територіальні етапи  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») тощо.                                                                                                           

Підсумовуючи засідання, Сергій БРАТЧУК вкотре наголосив на важливості консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін для утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Перейти до вмісту