Сертифікати єВідновлення можна буде використати як перший внесок за програмою єОселя

Реалізовано технічний функціонал, який дозволить на практиці об’єднати державні програми єОселя та єВідновлення. Відтепер громадяни, які мають житлові сертифікати як компенсацію за знищене житло, можуть використати їх в якості першого внеску для придбання житла за програмою доступного кредитування житла єОселя.

📲Щоб скористатись цією можливістю необхідно подати заяву через застосунок Дія, де вказати, що в якості першого внеску ви будете використовувати сертифікат єВідновлення.

Після підписання заяви на іпотеку автоматично буде подано запит на бронювання коштів по житловому сертифікату.

Звертаємо увагу, що для заявників діють загальні правила кредитування за програмою єОселя.

Використати житлові сертифікати для оплати першого внеску за програмою єОселя зможе лише основний заявник.

На житло, придбане за програмою єОселя, поширюються обмеження щодо використання житлових сертифікатів. Зокрема, це житло не можна буде продати протягом 5 років.

ℹ️ Нагадаємо, послугу компенсації за знищене житло запустили у серпні 2023 року. Спочатку програму фінансували за рахунок коштів конфіскованих активів російського “Сбербанку”. Для фінансування наступного етапу програми компенсації були залучені кредитні кошти Банку розвитку Ради Європи (CEB). Кредитну угоду щодо цього було підписано в червні 2024 року під час Ukraine Recovery Conference в Берліні між Банком розвитку Ради Європи та Урядом України. В межах угоди Україна отримає 100 мільйонів євро за проєктом «HOME: Компенсація за зруйноване житло». Практична реалізація проєкту розпочалась у вересні 2024 року.

Більше про програму єОселя https://ukrfinzhytlo.in.ua/e-oselia/

Послуга єОселя реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством економіки України, Міністерство відновлення України та ПрАТ «Укрфінжитло».

Сервіс єВідновлення реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерство цифрової трансформації України за сприяння проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID Ukraine – USAID Україна та UK Dev. Партнер проєкту – Фонд Східна Європа.

Перейти до вмісту