Заступник Постійної Представниці Денис Чистіков взяв участь в заході до Дня захисту прав української громади в Криму, який ініціювала Крайова Рада Українців Криму – КРУК. Цей день символізує внесок та роль українців, які відстоювали законні інтереси та свої права на Кримському півострові. Заходи до цього дня відбуваються щорічно з 2017 року.

Заступник Постійної Представниці зауважив, що росія робить все, щоб знищити українську ідентичність у Криму, посилюючи тиск на громадян України та переслідуючи їх за проукраїнську позицію.

Також Денис Чистіков зазначив, що Представництво напрацьовує рішення та окремі компоненти державної політики, які включають і питання збереження та відновлення ідентичності, яке розглядається зокрема у Стратегії когнітивної деокупації Криму. Цей документ розробила команда Представництва разом з експертами з різних сфер, в тому числі і представниками КРУК.

Ще раз наголошуємо на те, що Крим – це Україна і ми зобов’язані досягти історичної справедливості. Українці, кримські татари, кіпчаки, караїми далі борються за свою свободу та ідентичність, тому Україна звільнить Крим, бо це наші люди.

#СПРОТИВТРИВАЄ

Перейти до вмісту