ЗАХІД-ПАМ’ЯТЬ З НАГОДИ 80-ТОЇ РІЧНИЦІ ЗВІЛЬНЕННЯ МІСТА БІЛГОРОДА-ДНІСТРОВСЬКОГО ВІД НАЦИЗМУ

Сьогодні, 23 серпня, у місті Білгороді-Дністровському відбулись меморіальні заходи з нагоди 80-тої річниці звільнення міста від фашистської окупації «Подвиг – безсмертний, пам’ять – нетлінна». Традиційно, у цей день, пам’ятні заходи відбулися на Меморіалі Слави. Віддати шану полеглим у боях за визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, учасникам бойових дій прийшли голова (начальник) Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ, секретар Білгород-Дністровської міської ради Олександр СКАЛОЗУБ, представники райдержадміністрації й міської ради, ветеранських організацій та небайдужі до трагічних сторінок історії мешканці міста.

8 десятиліть вже минуло відтоді, як Білгород-Дністровський звільнили від фашистської окупації. Проте сьогодні нащадки тих визволителів теж ведуть запеклу боротьбу із підступними окупантами, які прийшли на українську землю, цього разу, з російськими.

Хвилиною мовчання та покладаням квітів присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни та тих, хто звеличив нашу землю, віддавши свої життя за волю і незалежність країни у сучасній війні.

Ведучі заходу озвучили коротку історичну довідку буремних років Другої світової війни та звільнення міста, оприлюднивши кількість загиблих, поранених, зниклих безвісти.

Ці цифри навіки болем і сумом будуть віддаватися в серцях сучасників і нащадків, адже за ними стоять життя захисників та долі цілих родин.

Жителі Білгорода-Дністровського  ніколи не забудуть про цю сторінку своєї історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатили наші земляки за право бути вільними.

Пам’ятаймо про подвиг наших предків і бережімо мир на нашій землі!

Перейти до вмісту