ПИТАННЯ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ У БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОМУ РАЙОНІ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ ВИЇЗНОЇ КОМІСІЇ

Сьогодні, 22 серпня, комісією з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати при Білгород-Дністровській районній державній адміністрації було здійснено виїзд із залученням представників РТЦК та СП, правоохоронних органів для здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності законодавства про працю за місцем їх розташування, у тому числі в частині виявлення неформальних (або частково формальних) трудових відносин, легалізації зайнятості населення, дотримання мінімальних гарантій з оплати праці. Робоча група відвідала господарства, що здійснюють свою діяльність в межах Білгород-Дністровської територіальної громади. Члени комісії побували у суб’єктів господарювання, які займаються оптовою та роздрібною реалізацією будівельних матеріалів та товарів для дому. В ході візитів проводилися зустрічі з фізичними особами-підприємцями та надавались роз’яснення щодо необхідності неухильного виконання гарантованого державою права громадян на офіційне працевлаштування. Адже офіційне працевлаштування це і надходження до бюджетів усіх рівнів і соціальні гарантії для робітника.

За результатами виїзду проведено засідання вищезазначеної комісії з метою підведення підсумків робочого виїзду територією Білгород-Дністровського району та планування проведення виїзних засідань в подальшому до територіальних громад на підвідомчій території.

Наразі, всім перевіреним суб’єктам були вручені запрошення на наступне засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати при Білгород-Дністровській райдержадміністрації для надання  документів щодо здійснення підприємницької діяльності та підтвердження  оформлення трудових відносин.

Перейти до вмісту