БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ФІЛІЇ ДУ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ» В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Тренінгові заняття

У будь-який момент свого життя людина так чи інакше ставиться до себе, інших людей, різних подій та явищ, що відбуваються навколо неї. Деякі події викликають у неї радість, захоплення, інші – тугу, смуток, розчарування. Емоції супроводжують різні прояви життєдіяльності людини і є одним із головних механізмів внутрішньої регуляції її психічної діяльності та поведінки.

З метою “знайомства” зі світом емоцій та почуттів, розвиток емоційного самоусвідомлення та компетенцій, сприяти формуванню  навичок самоконтролю та емоційної стійкості, збагатити засобами і методами оптимальної ефективної міжособистісної поведінки, 13 та 15 серпня 2024 року психологом Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Оленою Чумак для підоблікових проведено тренінгові заняття на тему «Контроль над власним емоційним станом».

В ході заняття психолог розповіла чому важливо розвивати навички самоконтролю, охарактеризувала емоції, властиві людині та їх вияви, на прикладах роз’яснила способи емоційної саморегуляції. Суб’єкти пробації усвідомили навички та освоїла основні складові при формуванні власного життєвого сценарію, технології і техніки його зміни. Також продемонстровано відеоролики, в ході яких учасники аналізували емоційний стан героїв, фактори, що можуть видати емоції людини, а також їх вплив. Присутні жваво обговорювали пережиті приклади з власного життя, де їм вдавалося себе контролювати, або навпаки складали алгоритм, який допоможе в контролі над власним емоційним станом.  Адже прагнення до самовиховання – крок до успіху.

Перейти до вмісту