Сьогодні ж ми детально опрацювали з Премʼєр-міністром Шмигалем порядок роботи на цей місяць, а саме рішення, які потрібні, та домовленості, яких очікуємо у відносинах з партнерами, передусім у Європі. Зараз ми маємо нове надходження від Сполучених Штатів: 3,9 мільярдів доларів надійшли на казначейський рахунок. Я вдячний партнерам за підтримку. Ми працюємо також з Євросоюзом, щоб вже у серпні отримати необхідні Україні близько 4 мільярдів євро допомоги.

Премʼєр-міністр доповів і щодо регіональної роботи урядовців: це правильно, щоб уряд був в областях та реально бачив проблематику, швидко і на місцях ухвалював рішення. Зараз багато питань щодо підготовки нового навчального року. Наш пріоритет – по максимуму допомогти школам в усіх регіонах, де безпека це дозволяє, відкритись для дітей і працювати офлайн. Уряд зараз готує кілька технічних рішень, які допоможуть саме цьому. Регулярні звіти і щодо енергетики – нашої підготовки до опалювального сезону й більшого захисту енергетичної інфраструктури.

Я дякую всім в Україні, в кожному регіоні, хто працює саме так, як потрібно, щоб і соціальна сфера, і бізнес, і громади були підготовлені до зими.

Перейти до вмісту