ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ «ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ»: ПРОВЕДЕНО АНАЛІЗ ЗАКУПІВЕЛЬ ГРОМАД

На черговому засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність», яка постійно діє при Білгород-Дністровській районній державній (військовій) адміністрації, було проаналізовано раціональне та доцільне витрачання бюджетних коштів в громадах Білгород-Дністровського району.

Предметом моніторингу стали закупівлі навчальних засобів для облаштування кабінетів математики та фізики  на суму 77307,0 грн опорним закладом освіти “Випаснянський ліцей Мологівської сільської ради”, продуктів харчування, продуктів харчування на суму 1511300,0 грн Кулевчанським опорним закладом-ліцеєм з початковою школою та гімназією, вугілля та паливних брикетів на суму 1765000,0 грн відділом освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Дивізійської сільської ради, послуг з встановлення, підключення та налаштування джерела резервного живлення (генераторів) на загальну суму 86426,35 грн управлінням освіти, культури, молоді та спорту Шабівської сільської ради.

Відкриваючи засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»,   голова (начальник) Білгород-Дністровської районної државної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ наголосив, що прозорість закупівель та підзвітність перед населенням – одна з ключових вимог сьогодення. Тому потрібно діяти злагоджено, відкрито й прозоро, щоб уникнути будь-яких спекуляцій на тему недоброчесного використання коштів, як державного, так і місцевого бюджетів. Це стосується як відновних робіт та будівництва, так і різного роду закупівель. Першочерговими для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування були і залишаються допомога ЗСУ, захист і безпека населення, підтримка наших захисників та їхніх сімей.

Проаналізувавши спрямування фінансового ресурсу, учасники наради рекомендували деяким головам громад розглядати доцільність закупівель, які вони проводять.

За підсумками засідання керівник робочої групи «Прозорість і підзвітність» відзначив позитивну динаміку та відкритість у взаємодії з громадами.

Перейти до вмісту