УКРАЇНСЬКІ ГРОМАДЯНИ В ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНОМУ КРИМУ ПРОДОВЖУЮТЬ ЧИНИТИ ОПІР РОСІЙСЬКИМ ОКУПАНТАМ, НЕВТОМНО ДЕМОНСТРУЮЧИ НЕЗЛАМНИЙ ДУХ ТА ВІРУ В ДЕОКУПАЦІЮ

Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

➡ Мешканець Севастополя публікував коментарі в соцмережах з критикою окупантів. Чоловіка затримали окупанти, йому загрожує штраф.

➡ Брати, мешканці села Морське Феодосійського району у соцмережах чекали на ЗСУ. Окупанти затримали братів, за рішенням так званого “суду” заарештували на 15 діб і відправили до ізолятора тимчасового тримання.

➡ Мешканець Севастополя на одному з пляжів міста висловлював патріотичні гасла, зокрема гасло “Слава Україні, Героям слава”. Окупанти затримали чоловіка, так званий “суд” визнав чоловіка винним.

➡ Мешканець села Лісне Феодосійського району у соцмережах підтримував Меджліс кримськотатарського народу та чекав на ЗСУ. Окупанти затримали чоловіка.

➡ Активісти руху спротиву “АТЕШ” розвідали військові об’єкти в Севастополі та техніку окупантів на залізничній станції в Євпаторії.

➡ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема в Алушті, Ялті, Сімферополі, Севастополі та селі Кольчугине.

➡ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів, а також поширювати свою символіку.

🤬Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 23 липня 2024 року зафіксовано 913 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення російської федерації до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших “компетентних” органів. З них у 811 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 18 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 337 (42%) постанов винесено щодо жінок, та 473 (58%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 26,4 млн російських рублів.🤬

💙💛 Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

#CпротивТриває

Перейти до вмісту