ТРАНСФОРМАЦІЇ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВИБОРУ УКРАЇНЦІВ, НЕ МАЮТЬ ТРИВАТИ ДЕСЯТИЛІТТЯ

☝️Про це заявила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час публічної дискусії: «Процес вступу України до ЄС: як рухатися ефективно та швидко» за участі міжнародних експертів з євроінтеграції.

📍Захід відбувся з нагоди першого візиту Консультативної групи високого рівня з питань вступу України до ЄС – колишніх єврокомісарів, міністрів та послів з Ісландії, Латвії, Литви, Естонії, Фінляндії, Норвегії, Швеції та Данії із власним досвідом вступу їх країн до ЄС.

👉Обговорили, зокрема, подальші пріоритетні кроки України у процесі переговорів про вступ до ЄС, а також виклики на цьому шляху. Учасники панельних дискусій сфокусували увагу на ключових аспектах представлення української позиції в Брюсселі та інших країнах-членах ЄС, навігацію в переговорному процесі та очікування від процесу розширення Євросоюзу як такого.

💬«Попереду нас чекає багато роботи, аби стати повноцінною частиною Європейського Союзу і внутрішнього ринку ЄС. Незалежно від політичної волі, вступити до ЄС можливо лише відповідаючи його критеріям. У найближчій перспективі маємо важливі завдання – якісно та швидко пройти процес скринінгу, після чого – перейти до відкриття всіх переговорних розділів. Думаю, що цей процес не потребує тривалого періоду часу, адже Україна має за плечима десятирічний досвід виконання Угоди про асоціацію, а також численні елементи секторальної інтеграції, які виходять за межі Угоди, яка сама по собі є найамбітнішою угодою, укладеною ЄС з третьою стороною», – зазначила Віцепрем’єр-міністерка.

🤝Вона висловила окрему подяку Швеції, яка започаткувала Консультативну групу високого рівня, що надаватиме експертну підтримку Уряду України у процесі вступу до ЄС.

Захід організовано за підтримки Nordic-Baltic Cooperation (NB8) Офісом Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

🔎Детальніше за посиланням https://cutt.ly/MekfCEtw

Перейти до вмісту