Майбутнє Криму – це реалізація колективних прав корінних народів України!

В Україні сформувалося 3 корінних народи: кримські татари, караїми та кримчаки. На жаль, уже десятий рік поспіль вони живуть в умовах війни, а їх батьківщину – Крим, росія використовує як плацдарм для військової техніки та бомбардувань України.

Велика частка порушень прав людини припадає саме на представників корінного кримськотатарського народу. Так, за весь період окупації Криму кількість політв’язнів та переслідуваних у кримінальних справах досягла 336, 219 з яких представники кримськотатарського народу.

Сьогодні Україна дійсно намагається робити все для захисту та розвитку трьох корінних народів України не словом, а літерою закону. Саме завдяки ЗУ «Про корінні народи України», який був ухвалений 1 липня 2021 року, Україна може стати прикладом для багатьох країн світу, де корінні народи все ще борються за своє право на самовизначення.

Індикатором ефективності Закону України «Про корінні народи України» була істерична реакція президента рф Володимира Путіна. Адже прийняття цього закону поклало початок руйнування ідеології «руського миру», а також це є справжнім кроком до деокупації Криму.

Перейти до вмісту