ДО КИЄВА З ПЕРШИМ РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ПРИБУЛА КОНСУЛЬТАТИВНА ГРУПА ВИСОКОГО РІВНЯ З ПИТАНЬ ВСТУПУ УКРАЇГИ ДО ЄС

 ➡️Візит розпочався з зустрічі з Віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, яка є головним переговірником української делегації на перемовинах з ЄС щодо вступу.

Група складається з 11 колишніх єврокомісарів, міністрів та послів з Ісландії, Латвії, Литви, Естонії, Фінляндії, Норвегії, Швеції та Данії із власним досвідом вступу їх країн до ЄС.

☝️Учасники обговорили очікування України у контексті вступу до ЄС, пріоритети та календар, а також можливості взаємодії з Консультативною групою на цьому шляху. Експерти групи зокрема розповіли як їхній досвід може допомогти Україні просуватись динамічно у процесі вступу до ЄС.

💬«Ми вдячні Північно-Балтійській групі за цю ініціативу, та раді вітати вас вперше у Києві. Тепер, коли процес вступу України до ЄС формально розпочався, перед нами стоїть новий виклик – рухатися вперед, зберігаючи високий темп. Сьогодні ми обговорили архітектуру переговорного процесу та наших очікувань від кожного з етапів. Високо цінуємо ваші знання та готовність працювати разом з Україною на цьому шляху, заглибитися в кожен вимір функціонування держави, щоб зробити європейську мрію мільйонів українців реальністю. Попереду 2 дні, насичених зустрічами з міністерствами, парламентарями та громадянським суспільством і я впевнена, що вони допоможуть вам глибше зрозуміти усі процеси», – заявила Віцепрем’єрка.

Участь у зустрічі також взяли заступник Міністра закордонних справ України Євген Перебийніс та Директор Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександр Ільков.

ℹ️Ініціатива виступає в межах головування Швеції в Північно-Балтійському співробітництві та була започаткована у квітні 2024 року міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Білльстремом у присутності міністрів країн Північної Балтії. Ініціативу фінансує Швеція.

Візит організовано у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Перейти до вмісту