ОБГОВОРЕННЯ СТАЛОГО ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УКРАЇНИ ТА  ПІДГОТОВКИ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ 2024/2025 РОКІВ ПІД ЧАС СПІЛЬНОГО БРИФІНГУ

Проєкти,  які держава впроваджує у сфері сталого енергозабезпечення та щодо можливостей, що мають міста України у цьому напрямку, а також підготовка міст, сіл та селищ країни до роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 років, було обговорено під час спільного брифінгу із Урядом, начальниками ОВА, головами громад, міжнародними партнерами та організаціями. Брифінг відбувся 18 липня  під керівництвом заступника голови Офісу Президента Олексія КУЛЕБИ та Міністра енергетики України Германа ГАЛУЩЕНКА.

Мета зустрічі – оперативне реагування на запити громад та областей, координація з міжнародними партнерами. Адже, за визначенням організаторів, попри російський терор та знищення української енергосистеми, у людей повинно бути стабільне електро- й водопостачання.

У режимі відеоконференції участь у брифінгу взяла перший заступник голови Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Тетяна ДОМЧИНСЬКА спільно з головами та представниками органів місцевого самоврядування нашого району.

Кожен представник територіальної громади, який брав участь у брифінгу, мав змогу поставити питання організаторам та спікерам заходу щодо перебігу ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури, а також надати пропозиції щодо покращення існуючої ситуації по своїй громаді.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег КІПЕР підняв питання щодо забезпечення обласного центру газопоршневими установками. Також було обговорено проєкт будівництва власної генерації на базі газопоршневих машин, який Одеса реалізує спільно з Урядом Японії та ПРООН.

По завершенню зустрічі було прийняте рішення – наступний брифінг у подібному форматі розпочати з відповідей на поставлені питання, після того, як їх опрацюють спеціалісти за відповідними напрямками роботи на найвищому державному рівні.

Перейти до вмісту