БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ФІЛІЇ ДУ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ» В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

«День Української Державності»

15 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Основна ідея свята – утвердження зв’язку сучасних українців із багатьма поколіннями нашого народу. Адже державотворному досвіду українців, нашій культурі, самобутності, українському характеру вже понад тисячу років!

З метою виховання патріотизму та національної свідомості, до  Дня Української Державності працівники публічної бібліотеки Білгород-Дністровської міської територіальної громади провели  виховну годину для підоблікових Білгород-Дністровського районного відділу пробації.

Під час заходу учасникам розповіли, що свято запроваджено на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира.

День Української державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями, національними традиціями символічного відображення світу, яка мала поєднувати народний, релігійний та державний аспекти. Свято покликане утвердити, що Україна має неабияку власну історію державотворення, і закликає пам’ятати кожен етап її становлення й людей, які доклали до цього зусиль.

Наприкінці заходу присутнім було представлено тематичну книжкову виставку та ознайомлено з сучасними книгами з історії нашої держави, авторські книги про хронологічний розвиток подій, інформацією про історичних постатей, які відіграли значну роль на шляху становлення української державності.

Перейти до вмісту