ВІДДЯЧУЄ ЗЕМЛЯ ВРОЖАЄМ ХЛІБОРОБАМ СФГ «ЛУКА»

П’ятдсят відсодків посівних площ, відведених під ранні зернові та зернобобові культури, вже зібрано в СФГ «ЛУКА», яке понад 30 років очолює досвідчений аграрник, дбайливий господар і керівник Дмитро Лукович БАРВІНЕНКО. У цьому господарстві вболівають за збереження кожної вирощеної зернини, тому під час скосу постійно ведеться моніторинг втрат, а також чергує спецтехніка.

Загальна площа посівних земель у фермерському господарстві складає майже 1500 га. З них під озимий ячмінь тут відведено 280 га, озиму пшеницю – 250га, горох – 70 га, рапс – 105 га.

За словами заступника директора Дмитра МАРЧЕНКА, підводити остаточні підсумки урожайності зібраного збіжжя ще зарано, проте, вже сьогодні можна сказати, що вони середні по Одеському регіону.

Окрім того, в господарстві вирощують соняшник, під нього тут відведено 280 га.

Дбають у СФГ «ЛУКА» і про врожай наступного року. Забезпечення насінням власного виробництва складає 100%.

Як і у більшості господарств, у яких ми вже побували, головними проблемними питаннями в агропідприємстві є нестача фахівців та вимкнення електроенергії, що призводить до збою в роботі зерносушильного та іншого обладнання. Усі інші труднощі та виклики долі працівники СФГ «ЛУКА» долають на відмінно.

Натхненні невтомною працею кожного з аграріїв, з ким ми зустрічалися, їхніми успіхами, ми побажали гостинним господарям гарних врожаїв, погожої днини та вдалого проведення посівної кампанії під врожай наступного року.

Перейти до вмісту