Відбулося обговорення впровадження реформи профільної середньої освіти на Одещині!

Участь у заході взяв профільний заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло, а також представники Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки, проєкту DECIDE, фахові експерти, голови районних військових адміністрацій, керівники органів управління освітою, очільники територіальних громад Одещини, голови рад директорів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти регіону.

«Затвердження планів формування мережі закладів профільної освіти відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» має відбутися до 1 вересня цього року. У межах реформування має бути створено спроможну мережу закладів та оновлено освітню інфраструктуру.

Якісна освіта — це внесок у людський капітал регіону. Зокрема, в Одеській області налічується 91 громада.

Важливо зазначити, що завданням реформи профільної освіти в області є забезпечення надання якісних освітніх послуг всім жителям.

Тож формуючи мережу закладів освіти, важливо враховувати особливості та можливості кожної територіальної громади.

Тож нас з вами чекає багато завдань та можливих викликів у зв’язку з впровадженням однієї з найскладніших реформ, які маємо подолати спільними зусиллями. Розумію, що шлях цей буде непростим, але освіта сьогодні є одним із вагомих пріоритетів держави»,- відзначив у своєму виступі Антон Шалигайло.

Спікери та присутні обговорили питання концепції реформи профільної освіти, передумови й нормативно-законодавчі зміни для успішного впровадження реформи, виклики в контексті війни, демографічні аспекти, роль громад у реалізації реформи та створення оптимальної мережі закладів загальної середньої освіти, а також детально заглибилися саме у специфіку нашої області.

Захід організовано в партнерстві зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та за сприяння Одеської ОВА.

Перейти до вмісту