ГАРЯЧА ПОРА В СВГ «АЛТАЙ»

Перші тони золотого збіжжя врожаю 2024 року звозять на тік працівники СВГ «Алтай» (Старокозацька територіальна громада). Радує цьогорічний врожай трударів полів.

Постійно поряд зі своїми працівниками і керівник сільгосппідприємства Валерій Васильович ДИМИТРОВ. Він встигає бути і на полі, і на току, контролюючи кожен процес проведення жнивної кампанії особисто. В той момент, коли ми завітали до господарства, Валерій Васильович робив заміри вологості зерна. І ми поцікавились у аграрника ходом збиральної кампанії у його господарстві.

За словами керівника СВГ «Алтай», на сьогодні вже зібрано озимий ячмінь з площі 92 га, із врожайністю 70 ц/га, та горох, під який у сільгосппідприємстві було засіяно 160 га посівних площ. Врожайність гороху становить 23 ц/га. Вологість зерна – 13,6% при нормі – 14%. «Це хороший показник», – зазначає господарник.

Окрім того, на полях агропідприємства повним ходом йде збір озимої пшениці, загальна площа посівів якої становить – 784 га. Також в господарстві посіяно сонях (306 га) та ріпак (55 га).

Вже сьогодні Валерій Васильович думає і про проведення посівної кампанії. 70% посівного фонду господарства складається із власного зерна. А все, що доводиться закуповувати, береться тільки найвищої якості, що позитивно впливає на врожайність і загальні показники по підприємству.

Вдалого завершення жнивної кампанії і мирного неба бажаємо ми невтомним трударям хлібної ниви з СВГ «Алтай»!

Перейти до вмісту