ЖНИВНА ПОРА – ОСОБЛИВА ТУРБОТА АГРАРІЇВ

З початком достигання хлібів для аграріїв настає найбільш відповідальна пора і надважливе завдання – збереження вирощеного врожаю. Адже пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

З метою моніторингу дотримання правил техніки безпеки та здійснення заходів з охорони праці у сільськогосподарських підприємствах району під час проведення жнивної кампанії 2024 року, головний спеціаліст з питань охорони праці та техніки безпеки Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Валентин МОГУРЯН здійснив робочий виїзд до СВГ «Алтай» Старокозацька територіальна громада), директором якого є Валерій Васильович ДИМИТРОВ.

Підприємство займається вирощуванням зернових та зернобобових культур, соняшнику, ріпаку, кукурудзи.

Під час зустрічі із керівником господарства були обговорені питання дотримання на підприємстві питань з охорони праці та техніки безпеки, а також була надана практична й методична допомога, з метою попередження виробничого травматизму під час виконання польових та інших робіт.

Слід зазначити, що всі спеціалісти вищої керівної ланки, які відповідають за охорону праці та дотримання техніки безпеки у господарстві, у свій час пройшли фахове навчання та отримали посвідчення.

Перейти до вмісту