РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ РОБОЧОЇ ГРУПИ» ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ» ЗА ІІ КВАРТАЛ ПОТОЧНОГО РОКУ

         За період  з 18.04.2024 по 02.06.2024 робочою групою «Прозорість та підзвітність», що  створена та працює на території  Білгород-Дністровського району, було проведено 6 засідань, в ході яких відбувся моніторинг понад 500 публічних закупівель, які здійснені бюджетними підприємствами району. З них –  128 закупівель винесені на обговорення робочої групи, задля аналізу доцільності іх проведення та відповідності до вимог ЗУ «Про публічні закупівлі».

        Так, проаналізувавши закупівлі, в 24 було протокольно зафіксовані порушення. На засідання запрошувались голови та представники громад, з метою детального обґрунтування доцільності проведення закупівель в період воєнного стану та укладання договорів за кошти місцевих бюджетів. Процедури, що не мають чітко вираженої нагальності, а також, відповідно до яких, не були надані роз’яснення замовником про доцільність укладання, – призупиненні на термін визначення.

           Зауваження щодо вже здійснених закупівель за завищеними цінами були оголошені окремим керівникам  громад та направлені листи з пропозицією усунення виявлених порушень.

           Так, 16 травня 2024 року, за результатами роботи групи «Прозорість та підзвітність», в Білгород-Дністровській райдержадміністрації проведена розширена нарада з головами громад, керівниками бюджетних підприємств району, в ході якої обговорені питання здійснення публічних процедур,  надані роз’яснення щодо організації проведення закупівель відповідно чинного законодавства.

         Робота в даному напрямку триває.

Перейти до вмісту