Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло провів селекторну нараду з керівниками органів управління освітою.

На порядку денному нагальні питання використання коштів

субвенцій на облаштування укриттів, харчоблоків у закладах освіти та інших

субвенцій, організація відпочинку дітей, проведення обласного етапу

Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) та ін.

Антон Ігорович звернув особливу увагу освітян-управлінців на дефіцит потужності електроенергії внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України. Тому закладам освіти першочергово слід подбати про забезпечення альтернативними джерелами живлення. Особливо це стосується періоду проведення НМТ. Відповідальність на кожному керівнику!

Також повідомив, що заявки через систему DREAM на облаштування укриттів у закладах освіти комісія МОН розглянула, попередньо чотири громади Одещини мають шанси отримати кошти. Фахівці детально вивчили кожен пакет документів, вказано на ряд недоліків, що обов’язково треба врахувати при подальшій роботі з платформою.

Залишки освітніх субвенцій повинні використовуватися, а не лежати на рахунках! Особливо на Нову українську школу. Є ряд громад, які досі не скористалися державною підтримкою.

На завершення наради Антон Ігорович відповів на хвилюючі питання колег та побажав всім успішного завершення навчального року.

Перейти до вмісту