Заступник голови Одеської ОВА Антон Шалигайло відвідав ряд закладів освіти Одеського району.

Головні акценти діалогу з керівниками та колективами – це формати навчання, завершення нинішнього та підготовка до нового навчального року, залучення дітей із числа внутрішньо переміщених осіб до місцевих закладів дошкільної та загальної середньої освіти, а найактуальніше – створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу.

Тому першочергово оглянув новозбудоване укриття у Першотравневому ліцеї Визирської територіальної громади та укриття, що активно будується у Нерубайському академічному ліцеї №2.

За місяць роботи тут планують завершити.

Також промоніторив стан споруд цивільного захисту у школі та дитячому садку села Трояндове Доброславської селищної ради, Доброславському опорному ліцеї, де освіту здобуває майже тисяча учнів та Нерубайському академічному ліцеї №1.

Ознайомившись із затишними, комфортними освітніми просторами, сучасною матеріально-технічною базою харчоблоків, шкільних їдалень, ресурсних кімнат, кабінетів, медіатек, Антон Ігорович відзначив високий рівень мотивації керівників та педагогічних колективів, їх зацікавленість в тому, щоб дати дітям якісні знання, активне, живе спілкування та наповнити шкільні будні, попри тривоги, позитивом.

“Освітній процес має бути безпечним. І крапка! Це наше ключове завдання, над яким працюємо 24/7. Нам довіряють найдорожче батьки. І хоча станом на сьогодні 80% закладів загальної середньої освіти Одещини забезпечені укриттями, є ще ряд проєктів, які мають бути втілені в життя до кінця року. Тому постійно тримаємо ці питання на контролі “,- відзначив Антон Шалигайло.

Перейти до вмісту