УСИНОВЛЕННЯ – є найкращою із всіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття її у сім’ю на правах рідної. Тільки ця форма влаштування з усіх існуючих має наслідком втрати дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Усиновлення породжує між батьками (усиновителями) та дитиною взаємні права та обов’язки, які передбачені Сімейним кодексом України для батьків та їхніх біологічних дітей. Дитина може бути усиновлена з будь-якої форми влаштування: опіки, прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, інтернатного закладу, якщо вона перебуває на обліку як дитина, котра підлягає усиновленню.

18 березня начальником служби у справах дітей Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Наталія ІКОННІКОВА прийняла участь в другому етапі онлайн знайомства кандидатів в усиновлювачі та дитиною – позбавленою батьківського піклування яка перебуває на обліку з усиновлення в Службі у справах дітей Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації. Хлопчик наразі є вихованцем  КНП «Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини Одеської обласної ради». Заклад на час військового стану евакуював дітей за кордон. Перший етап знайомства пройшов під спостереженням працівників вказаного закладу, представників Одеської обласної державної адміністрації та служби у справах дітей Плахтіївської сільської ради.

За результатами очної зустрічі за фактичним місцем проживання дитини,  кандидатами було прийнято рішення про усиновлення даного хлопчика.

У разі виявлення бажання стати кандидатами в усиновлювачі, звертайтеся до служби у справах дітей Білгород-Дністровської райдержадміністрації, за адресою: вул. Грецька, 24, каб. 48 або за телефоном: (04849)2-83-66

Перейти до вмісту