НАПЕРЕДОДНІ ДРУГОЇ РІЧНИЦІ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РОСІЇ В УКРАЇНУ ЄВРОСОЮЗ ПРОДОВЖУЄ ПОСИЛЮВАТИ ТИСК НА РОСІЮ

⚡️ Сьогодні Рада ЄС схвалила 13-ий пакет санкцій проти рф.

У пакеті йдеться про:

🔴Запровадження обмежувальних заходів щодо ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Загалом, під санкціями ЄС наразі перебувають понад 2 тис. фізичних та юридичних осіб.

🔴 Запровадження імпортно-експортних обмежень щодо ще 27 компаній. Зокрема, юридичних осіб із третіх країн (Індія, Шрі-Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд і Туреччина), що залучені до обходу торговельних обмежень, а також російських юросіб, які задіяні до розробки, виробництва та постачання електронних компонентів для воєнно-промислового комплексу росії.

🔴 Розширення списку заборонених товарів, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору безпеки та оборони, із додаванням до нього компонентів для розробки та виробництва безпілотних літальних апаратів.

🔴 Запровадження додаткових обмежень на експорт товарів, які, зокрема, сприяють посиленню російського промислового потенціалу, таких як зокрема електричні трансформатори.

🔴 Приєднання Великої Британії до переліку країн-партнерів, які застосовують комплекс обмежувальних заходів щодо імпорту заліза та сталі з росії.

➡️ Детальніше (англ. мовою): https://cutt.ly/twNwNDXS

Перейти до вмісту