Робочий виїзд до ТОВ «Агрофірма «Шаболат»

З метою ознайомлення із ситуацією в агропромисловому секторі нашого району, підготовкою господарств до проведення комплексу весняно-польових робіт, спеціалісти відділу економіки та агропромислового розвитку Білгород-Дністровської районної державної адміністрації здійснили робочий виїзд до сільгосппідприємства ТОВ «Агрофірма «Шаболат» с.Біленьке (Шабівська ТГ), яке очолює Андрій Миколайович РОЗДОЛЬСЬКИЙ.

Основною діяльністю господарства є рослинництво: вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Під час робочої поїздки спеціалісти побували на полях господарства, де на  той час здійснювалась оранка. За визначенням фахівців сільгосппідприємства ці роботи є невід’ємною частиною системи обробки й проводяться для створення сприятливих ґрунтових умов для посіву ярих та пропашних культур. Боронування навесні проводять вибірково у міру підсихання полів і ділянок. Загальна площа орних земель складає 3098,1 га.

Як зазначили працівники райдержадміністрації, на сьогодні боронування проходить в господарствах: СВК Мрія, ПП АФ «Україна», ФГ «Адамівка», ТОВ «Бессарабія Агро» та інших.

Перейти до вмісту