РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО КНП «ТАТАРБУНАРСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ»

На минулому тижні, за дорученням голови (начальника) Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василя САМОКИША, перший заступник голови Тетяна ДОМЧИНСЬКА відвідала КНП «Татарбунарська багатопрофільна лікарня» з метою перевірки роботи ВЛК.

Спільно з секретарем Татарбунарської міської ради Олександром ЛЄСНІЧЕНКОМ та головним лікарем Олександром КАРПЕНКОМ, Тетяна ДОМЧИНСЬКА, оглянула приміщення, в якому працює ВЛК, поспілкувалась з лікарями, обговорила проблемні питання, шляхи їх вирішення щодо покращення роботи комісії.

Також у ходу візиту до лікарні перший заступник оглянула інші відділення медичної установи, відвідала кабінет мамографії, який нещодавно було обладнано сучасним високоефективним мамографом. Як зазначила лікар-рентгенолог Світлана ІВАСЕНКО, мамографія дає можливість виявити ряд захворювань молочних залоз, в тому числі злоякісних, на ранніх стадіях. Окрім того, даний метод обстеження є найбільш безпечним, оскільки має низьку дозу опромінювання. Жінкам, починаючи з 40 років, рекомендується проведення скринінгової мамографії щорічно. Обстеження є безкоштовним при наявності направлення від сімейного лікаря.

Перейти до вмісту