29 СІЧНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ (НАЧАЛЬНИКА) БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ ВАСИЛЯ САМОКИША

Шановні мешканці та гості Білгород-Дністровського району!

Сьогодні уся Україна відзначає День пам’яті героїв Крут, саме 29 січня 1918 року відбувся героїчний бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу та незалежність. Тоді українці стримали наступ ворога на Київ, виявивши жертовність і героїзм заради незалежності України.

У ті далекі січневі дні 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою стали на шляху чотирьохтисячного більшовицького війська, що мало бронепотяг та артилерію. Ціною своїх молодих життів патріоти України стримали та знекровили ворога.

Вага цієї маленької перемоги в історії нашої боротьби за свободу важлива своєю відданістю ідеалам державності та патріотизму. Тому ніколи не зітреться з пам’яті українців подвиг тих, хто став прообразом мужності та відваги.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їх слава.

З повагою голова (начальник)

Білгород – Дністровської

районної державної (військової)

адміністрації                                                                         Василь САМОКИШ

Перейти до вмісту