ОРДЕН ЗА МУЖНІСТЬ – ПОСМЕРТНО

12 січня в Білгород-Дністровській райдержадміністрації  відбулось вручення високої державної нагороди ордену “За мужність” III ступеня (посмертно) матері загиблого військовослужбовця КАРПЛЯКА Олександра Васильовича – Нелі Дмитрівні ТОКМАК.

Указ про присвоєння нагороди старшому солдату КАРПЛЯКУ Олександру Васильовичу за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ підписав 18 липня 2023 року.

Олександр КАРПЛЯК був призваний до лав Збройних сил України 12 жовтня 2022 року і проходив службу у 3-ому десантно-штурмовому батальйоні на посаді навідника. Свій останній бій він прийняв 11 квітня 2023 року під час бойового зіткнення з переважаючими силами противника в районі н.п. Мар’янка, Донецької області. До свого 25-го дня народження Олександр не дожив лише місяць.

Орден сина Нелі Дмитрівні передали голова (начальник) Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ та полковник Білгород-Дністровського РТЦК та СП Костянтин КОПИТОВ.

Василь САМОКИШ висловив найщиріші співчуття з приводу загибелі Олександра та подякував Нелі Дмитрівні за достойне виховання сина, як справжнього патріота та мужнього воїна-захисника.

Перейти до вмісту