ВІЦЕПРЕМʼЄР-МІНІСТЕРКА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА ПРОКОМЕНТУВАЛА ЗАКОНОПРОЕКТ ЩОДО ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНІВ У ЧАСТИНІ ПРАВ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН (СПІЛЬНОТ)

«Разом з парламентарями доопрацювали внесеним Урядом до ВРУ законопроект щодо змін до деяких законів у частині прав національних меншин (спільнот). Належна імплементація рамкового законодавства неможлива без внесення змін у спеціальне законодавство, – наголосила Ольга Стефанішина. – Саме тому з урахуванням міжнародних практик, рекомендацій Венеційської Комісії та у консультаціях з нацспільнотами було підготовлено пакет змін до ряду законів».

Урядовиця підкреслила, що законопроект жодним чином не передбачав перегляд чинних норм щодо мови держави-агресора: «Це була завжди принципова для нас позиція. Однак для зняття будь-яких побоювань та застережень, працюючи спільно з парламентарями та представниками громадськості, ми додатково посилили запобіжники. Що стосується прав національних спільнот, всі положення законопроекту були збережені».

«На сьогодні маємо хороший узгоджений між фракціями проект закону, що не залишає можливостей для двозначностей. Вірю, що розрив з російсько-радянським спадком є остаточним і безповоротнім. І найкращою гарантією цього є наша інтеграція в ЄС. Впевнена, тут не може бути розбіжностей», – зазначила Віцепремʼєрка.

Перейти до вмісту