ВІЦЕПРЕМ’ЄРКА ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА ЗУСТРІЛАСЯ З ВІЦЕПРЕЗИДЕНТКОЮ ЄВРОКОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЦІННОСТЕЙ І ПРОЗОРОСТІ ВЄРОЮ ЮРОВОЮ

 ➡️Обговорили шлях України до членства в ЄС, зокрема реалізацію 4 додаткових кроків, визначених Єврокомісією в Пакеті щодо розширення: антикорупційні заходи, регулювання лобізму, захист прав національний меншин.

У цьому контексті особливу увагу приділили питанню посилення підзвітності та прозорості публічних процесів, що сьогодні теж на порядку денному ЄС.

📍Вєра Юрова зазначила, що ЄС готовий ділитись з Україною експертизою та досвідом у процесі підготовки відповідних змін.

✅️Віцепрем’єрка проінформувала Віцепрезидентку Єврокомісії, що наразі проведена вся необхідна робота з напрацювання законодавчих змін для реалізації додаткових кроків Єврокомісії, частина з них уже знаходиться на розгляді у Парламенті.

Так зокрема, урядовиця наголосила на важливості ухвалених в першому читанні законопроєктів щодо подальшого посилення антикорупційної інфраструктури.

💬“Робота тут дуже добре спланована та структурована. Вже незабаром Верховна Рада розгляне законопроєкти в другому читанні. Таким чином ми фінально закриємо увесь антикорупційний блок, спрямований на зміцнення всієї антикорупційної політики держави як такої”, – зазначила Ольга Стефанішина.

Окремо урядовиця проінформувала про підготовку подальших законодавчих змін щодо захисту прав нацменшин. Зокрема зазначила, що законопроєкт наразі вже зареєстрований та знаходиться на розгляді в Парламенті.

💬“Ми продовжуємо необхідні трансформації. У держав-членів, які у грудні ухвалюватимуть рішення по відкриття з Україною переговорів про вступ, не може бути жодних сумнівів щодо відданості та спроможностей України реалізовувати необхідні реформи”, – підкреслила Ольга Стефанішина.

Перейти до вмісту