ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ ІНФОРМУЄ

⭕️Чи є гепатит А професійною

проблемою?

✅Зазвичай гепатит А не є професійним захворюванням. Але недотримання правил особистої гігієни може призвести до інфікування під час виконання трудових обовʼязків працівниками, які контактують із зараженою їжею, водою, тваринами і людьми.

Зокрема, працівники харчової промисловості можуть опинитися під загрозою інфікування, якщо вони контактуватимуть із зараженою їжею чи водою. Працівники з активним вірусним гепатитом А не повинні готувати їжу для інших.

Медичні працівники не вважаються групою підвищеного ризику для інфікування гепатитом А, якщо вони дотримуються стандартних процедур інфекційного контролю.

📢Як можна запобігти гепатиту А на робочому місці – читайте на інформпорталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php

Перейти до вмісту