6 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ПРАЦІВНИКА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ

6 листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери – свято людей, діяльність яких сповнена гуманізму, милосердя і тепла. Сьогодні соціальний працівник – це своєрідна «швидка соціальна допомога», адже тут працюють небайдужі до людських проблем, завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує їхньої допомоги, особистості.

   Відзначення цього свята – справедлива пошана суспільства за щоденну, не завжди помітну, але таку потрібну справу – розв’язання соціальних проблем населення.

   Соціально орієнтована держава, в якій людина – найбільша цінність, завжди прагне досягнути суспільної злагоди і стабільності заради безпеки й процвітання. В Україні соціальна сфера представлена широким спектром державних, комунальних, громадських, комерційних установ, організацій, об’єднань. Саме їх працівники щодня опікуються тим, аби малозахищені верстви населення (громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, багатодітні родини, батьки-одинаки та всі, хто опинився в складній життєві ситуації) отримали необхідну соціальну допомогу, організовують і контролюють індивідуальні програми, спрямовані на профілактику негативних проявів у суспільстві.

   Соціальна робота − складний процес, який вимагає особливих особистих якостей, це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми. День працівника соціальної сфери − професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Перейти до вмісту