Отримання безоплатної реабілітаційної допомоги на Одещині.

Реабілітація – не про фізіотерапевтичну “магію” пасивної “реабілітації”. Оскільки жоден в світі прилад не допоможе пацієнту відновити втрачені функції. Доказова активна реабілітація – важка щоденна робота пацієнта й команди над поступовим поверненням втрачених функцій та/або компенсацією втраченого функціоналу.

В Одесі на базі КНП «Багатопрофільний шпиталь ветеранів Одеської обласної ради» працює інноваційне реабілітаційне відділення «Recovery», яке надає широкий перелік процедур не лише фізичної, а й психологічної реабілітації. Всі медичні та реабілітаційні послуги надаються повністю безоплатно.

До переліку реабілітаційних процедур входять: індивідуальні заняття з фізичним терапевтом, ерготерапевтом, кінезіотерапія, широкий спектр фізіопроцедур.

Другий рік поспіль в нашій країні триває війна, тому психологічна реабілітація – є не менш важливою, на сьогодні, ніж фізіологічна. Одеські психіатри рабілітують тих, хто повертається з війни.

Так, за період повномасштабної війни в Одесі на базі психоневрологічних лікарень стаціонарно лікувались та проходили реабілітацію понад 1000 військовослужбовців. Крім того, лікарі регулярно виїжджають до військових частин, щоб працювати з тими, хто потребує психологічної та психіатричної допомоги.

Про це під час брифінгу розповіла завідувачка відділу психосоціальної підтримки Центру ментального здоров’я КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я ООР» Ганна Велічко.

Перейти до вмісту