Одеська обласна державна (військова) адміністрація наголошує на необхідності облаштування укриттів в закладах, установах, організаціях та забезпечення їх автономної роботи в умовах можливих ускладнень з енергопостачанням регіону

28 серпня 2023 заступник Міністра освіти та науки Михайло Винницький, перший заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Борис Волошенков, керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної (військової) адміністрації з питань цивільного захисту та життєзабезпечення провели огляд захисного укриття Національного університета «Одеська юридична академія», яке дозволяє здійснювати освітню діяльність та надавати можливість жителям багатоповерхівок, які розташовані поруч, перебувати в безпечних умовах у разі виникнення небезпеки, пов’язаної з військовою агресією.

Укриття забезпечено спеціальною системою вентиляції на 6 тис. кубічних метрів з подачею теплого повітря. Встановлена автономна система освітлення – сучасний генераторний інвертор, який забезпечує безперебійне живлення електроенергії протягом 8 годин. Крім того, є додаткова система генераторів світлодіодного освітлення, яка також може працювати протягом 5 годин.

Перейти до вмісту