СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ СТАНОМ НА 17 СЕРПНЯ

Ситуація в енергосистемі на 17 серпня: на Закарпатті двічі вимикалися міждержавні лінії електропередачі Укренерго, у Дніпропетровській області через обстріли знеструмлені 20 населених пунктів

🔸 СТАН МЕРЕЖ

🔥 Через пожежу в полі тимчасово вимикалася транскордонна повітряна лінія 400 кВ НЕК «Укренерго» Україна – Румунія. Після огляду сліди пожежі виявлено поблизу Мукачево, наслідки усунено. Також вимикалася повітряна лінія 400 кВ НЕК «Укренерго» Україна – Угорщина. Причини вимкнення з’ясовуються.

🔸 СИТУАЦІЯ У ПРИФРОНТОВИХ ОБЛАСТЯХ

🔥 Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Зокрема, у Дніпропетровській області ворожий обстріл призвів до пошкодження трансформаторної підстанції та знеструмлення споживачів у 20 населених пунктах. Також через обстріли знеструмлено частину споживачів у Донецькій, Харківський, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

🔹 СИТУАЦІЯ В РЕГІОНАХ

💡 У Миколаєві під час виконання ремонтних робіт водій автокрана зачепив повітряну лінію електропередачі 150 кВ. Оператор крана не постраждав, але інцидент призвів до відключення підстанцій, які живлять місто. Без світла залишалися майже 70 тисяч побутових споживачів та 8 тисяч юридичних осіб.
Також була зупинена передача електроенергії, яку генерувала сонячна електростанція потужністю в майже 16 МВт. За дві години після ремонту лінії всіх споживачів було заживлено, генерацію СЕС відновлено.
На Сумщині зафіксовано проникнення сторонніх осіб (місцевих мешканців) в адміністративне приміщення оператора системи розподілу електроенергії. Особи намагалися з’ясувати деталі роботи установи. На місце було викликано поліцію, сторонні особи покинули об’єкт у супроводі правоохоронців. Триває з’ясування обставин події.

🔸 ГЕНЕРАЦІЯ

⚒ У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

🔹 НАСЛІДКИ ПІДРИВУ ДАМБИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС

У Херсоні залишаються знеструмленими близько 11 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

🔸 СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

💧 Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,17 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

🔸 ЕКСПОРТ/ІМПОРТ

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 3 471,00 МВт*год. Експорт відсутній.

Перейти до вмісту