ОПЕРАТИВНІ ДАНІ ПРО РОБОТУ ЕНЕРГОСИСТЕМИ

Ситуація в енергосистемі на 1 серпня: внаслідок обстрілів на Харківщині без світла залишилися понад 9 тисяч споживачів, у Донецькій області знеструмлювалися 42 населених пункти

🔸 СИТУАЦІЯ У ПРИФРОНТОВИХ ОБЛАСТЯХ

🔥Через обстріли у Харківській області без світла залишилися 9,5 тисячі споживачів.

На Донеччині знеструмлювалися 42 населених пункти. Також знеструмлена частина споживачів у Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу енергетики заживили майже 12 тисяч споживачів. Більшість із них – у Донецькій області.

🔹 ГЕНЕРАЦІЯ

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної – триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

🔹 НАСЛІДКИ ПІДРИВУ ДАМБИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС

💡 У Херсоні залишаються без світла 11,4 тисячі абонентів, які були відключені через підтоплення. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Роботи сповільнені через постійні ворожі обстріли.

🔸 СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,30 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

🔹 СИТУАЦІЯ В РЕГІОНАХ

На Сумщині через негоду знеструмлені 3 населених пункти. Внаслідок технологічних порушень залишається без світла частина споживачів на Дніпропетровщині.

🔸 ЕКСПОРТ/ІМПОРТ

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 2 980,00 МВт*год. Експорт відсутній.

Перейти до вмісту