ЖНИВА В СВК «РОДИНА»

20 червня на демонстраційних полях СВК «Родина» начальник Одеської обласної (військової) адміністрації Олег КІПЕР, сівши за кермо комбайна, особисто дав старт жнивної кампанії 2023.  Сьогодні представники Білгород-Дністровської районної державної адміністрації завітали до господарства дізнатись як проходить косовиця. 

Сільськогосподарський виробничий кооператив «Родина» очолює Віталій МАНДРИЧЕНКО. Свою трудову діяльність в сфері сільського господарства розпочав у 1997 році, після закінчення Одеського сільськогосподарського інституту, в колгоспі рідного села Плахтіївка Білгород-Дністровського району. Сьогодні СВК «Родина» – це не просто фермерське господарство, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових культур і насіння олійних культур,  окрім цього господарство займається виробництвом хліба, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, кормів для тварин, а також займається допоміжною діяльністю у рослинництві. На балансі господарства налічується декілька демо полів. Цього року стан посівів сорту озимого ріпаку «Селген» — Бенефіт на демо полях СВК «Родина» найкращий — на рівні відомих високоінтенсивних гібридів іноземної селекції.

Разом з керівником господарства Віталієм МАНДРИЧЕНКОМ відвідали поля, на яких проводиться комплекс жнивних робіт, а саме збір рапсу,  обговорили стан проведення косовиці, урожайність, сортову політику. Господар ознайомив з складськими приміщеннями кооперативу, розповів про складнощі зберігання, перспективи розвитку  та шляхи вирішення проблемних питань.

Бажаємо фермерському господарству процвітання, розвитку, високих врожаїв та злагодженої роботи.

Перейти до вмісту