ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ ВАСИЛЯ САМОКИША

Шановні мешканці та гості Білгород-Дністровського району!

Сьогодні Україна вдруге відзначає День Української Державності! Це славетний день тисячолітньої традиції Української державності.

День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують пам’ять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України.

Незалежність України проголосили трохи більше тридцяти років тому, але традиції Української Державності мають свою тисячолітню історію. Початком її відліку є заснування Київської Русі та її розквіт за часів князя Київського Володимира Великого, який прийняттям християнства у 988 році визначив цивілізаційний вибір Держави. Далі була тисяча років злетів і падінь. Злетів, коли українці відновлювали свою державність. Падінь, під час яких вони зазнавали утисків у межах інших держав. Але на кожному зламі епох Український народ прагнув створити свою Державу, яка була б незалежною від зовнішніх сил та керувалася виключно волею українців.

Сьогодні Збройні сили України очищають святу українську землю від московських окупантів і доводять, що українці – нація-Герой.

Таку націю не перемогти нікому. Українська державність має тисячу років і буде існувати вічно.

Щиро вітаю всіх з Днем Хрещення Русі-України! Зі святом Української державності!

Слава Україні!

З повагою

голова-начальник

Білгород-Дністровської

районної державної

(військової) адміністрації                                          Василь САМОКИШ

Перейти до вмісту